Studenten TU Delft zamelen geld in voor bouwproject in Nicaragua

DELFT - Drie studenten van de Technische Universiteit Delft zijn geld aan het inzamelen om een goedkope, milieuvriendelijke maar wel goede woning te bouwen in het Nicaraguaanse El Rama. Het project moet een 'blauwdruk' worden voor 'betaalbare, sociale woningbouw', zoals de studenten het zelf zeggen.

In februari reizen de studenten naar El Rama, maar voordat het project van start kan gaan moeten ze nog 15.000 euro inzamelen. In de komende 40 dagen moet dat bedrag binnen zijn, via crowdfunding.

Nicaragua heeft volgens de studenten de slechtste woonomstandigheden van Latijns-Amerika. 'Huizen zijn vaak gebouwd van vervuilende en geïmporteerde materialen', zeggen de studenten, 'door gebruik te maken van lokale materialen zorgen we voor een duurzaam en betaalbaar alternatief.' Bijna 80 procent van de mensen in Nicaragua leeft in huizen van slechte kwaliteit of is dakloos.

Blauwdruk toepasbaas in vele landen

De studenten werken samen met lokale ondernemers en met studenten van de Bluefields Indian and Carribean University. 'De uiteindelijke blauwdruk moet toepasbaar zijn in een groot aantal landen met een (sub)tropisch klimaat. Het project heeft de potentie om de levenskwaliteit van tienduzienden mensen te verbeteren', volgens de studenten. Na de ontwikkeling wordt deze blauwdruk gedeeld met bedrijven en organisaties die actief zijn in de woningbouw.

Deel dit artikel: