Instellingen

'Belangrijker dat gemeente illegaal vuurwerk aanpakt'

Vuurwerk

DEN HAAG - Vuurwerkverkoper Henk van Wanrooy uit de Weimarstraat noemt het idee om vanaf 11:00 uur in de avond vuurwerk af te steken flauwekul.

'Het is niet te handhaven', zegt Van Wanrooy. 'En bovendien kunnen kinderen dan geen vuurwerk meer afsteken.' Hij vindt het veel belangrijker dat de gemeente de illegale handel in vuurwerk aanpakt. 'Er stoppen hier in de straat busjes uit Polen die illegaal vuurwerk aanbieden, dat spul is levensgevaarlijk', zegt van Wanrooy.

'En er moet een Europese regeling komen die het verkopen van illegaal vuurwerk streng verbiedt. Als je naar België gaat staan de Nederlanders in de rij om daar illegale spullen te kopen', aldus van Wanrooy. 

Vuurwerkshow bij Hofvijver goed plan

Jongeren in Den Haag vinden het voorstel van de burgemeester zwak. Het is niet te handhaven zeggen ze. En bovendien is de tijd om je vuurwerk af te steken veel te kort vinden ze.

Het idee om bij de Hofvijver een grote vuurwerkshow te organiseren vinden de meeste mensen wel een goed plan. 

Vuurwerkfestival blij verrast

De Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is blij met het initiatief van de Haagse burgemeester. De organisatie van het zomerse vuurwerkfestival laat weten graag mee te denken over de realisatie van een vuurwerkshow bij de Hofvijver.