Instellingen

Zuid-Holland vertegenwoordigd in Dakar Rally

Tim Coronel Dakar Rally (Willy Weyens)
Tim Coronel Dakar Rally (Willy Weyens)

DEN HAAG/ZWAMMERDAM - Humprey Senn van Basel en Tim Coronel zijn de regionale troeven in de Dakar Rally dit jaar. 's Werelds zwaarste autosportevenement gaat zondag van start in het Argentijnse Rosario. Op 18 januari is de finish in Valparaiso (Chili). In twee weken tijd wordt ongeveer 9000 kilometer afgelegd.

Senn van Basel maakt zijn debuut in Le Dakar. De Hagenaar doet pas sinds 2011 aan motorcross. Om zich voor te bereiden op de Dakar Rally trainde Senn van Basel op Nederlandse motorcrossbanen, in de woestijn van Dubai en in de wildernis op de Dominicaanse Republiek. 'Mijn doel is Dakar uitrijden. Dat wordt een hele opgave en daarvan ben ik me bewust. Maar ik heb er hard voor gewerkt en veel voor getraind', blikt de 45-jarige coureur vooruit.

Tim Coronel verschijnt voor de zevende maal aan de start. De 41-jarige inwoner van Zwammerdam schreef in 2010 en 2011 het individuele klassement van Le Dakar op zijn naam. In 2012 en 2013 werd Coronel tweede. Dit jaar rijdt 'De snelste man van Nederland' de Dakar Rally opnieuw in zijn uppie. 'Natuurlijk wil ik in mijn buggy opnieuw het single-seater classement, maar mijn echte doel is top 20 rijden tussen alle grote jongens, de duo's dus', stelt Coronel.