Groot mysterie: wie is de nieuwe miljonair?

WESTLAND - Het is de vraag in het Westland deze dagen: Wie is de winnaar van de 6,6 miljoen euro in de Oudejaarsloterij?
De man of vrouw kocht het winnende lot bij Primera Brekelmans in 's-Gravenzande. Inmiddels heeft de winnaar zich gemeld bij de Staatsloterij maar hij of zij wil verder anoniem blijven. Winkelier William Brekelmans denkt dat het een Westlander is omdat hij de meeste loten verkoopt aan een vaste klantenkring uit het Westland.
Er wordt druk gespeculeerd over wie de geluksvogel is. Een vrouw op straat vertelt: ‘ik kreeg op mijn werk allemaal vragen of ik de hoofdprijs had gewonnen, alleen maar omdat ik in ’s-Gravenzande woon. Een andere man verhaalt over een familielid die na Oud en Nieuw opeens een paar dagen onvindbaar was. Gelijk gingen er de verhalen binnen de familie dat hij misschien die 6,6 miljoen had gewonnen.
Liever een vrouw dan miljonair
De meeste mensen lijken de winnaar zijn geld te gunnen: ‘Ik wens hem er veel geluk mee en hoopt dat hij of zij er leuke dingen mee doet’, zegt een man ruimhartig. Een andere man laat weten dat hij niet eens zou weten wat hij met zoveel geld zou moeten doen, kijkt naar zijn vrouw en zegt dan: ‘ik ben al de gelukkigste man op de wereld met zo’n vrouw.
Er zijn ook Westlanders die wijzen op de keerzijde van het winnen van zoveel geld. ‘Opeens heb je heel veel vrienden, die van alles van je willen, daar moet je wel rekening mee houden', zegt een vrouw. William Brekelmans weet ook nog steeds niet wie het winnende lot bij hem heeft gekocht: ‘Ik krijg veel vragen van klanten die dat graag willen weten, maar ik weet het echt niet en ik wil het eigenlijk ook niet weten. Ik vind het al mooi genoeg dat het winnende lot in mijn zaak is verkocht.’
Een anoniem bloemetje van de winnaar heeft hij overigens nog niet ontvangen. Wel kreeg hij van de Staatsloterij een taart als felicitatie.