Wijkagent: sommige boetes 'absurd'

verkeersboete
verkeersboete
DEN HAAG - 'Absurde bedragen.' Zo omschrijft wijkagent Hendrik van Rijn uit Lisse sommige boetebedragen in Nederland. De politieman reageert op het nieuws dat agenten steeds minder bekeuringen uitdelen langs de weg.
Volgens RTL Nieuws is het aantal boetes op straat 'in een paar jaar tijd meer dan gehalveerd'. In 2009 lag dat aantal nog op 1,3 miljoen. Drie jaar later waren dat nog 500.000 bekeuringen, aldus het nieuwsprogramma van RTL. De politie zegt geen goede verklaring te hebben voor de grote daling.
Maar wijkagent Van Rijn denkt daar anders over. 'Zal ook te maken hebben met de - soms - absurde bedragen', schrijft hij op Twitter. 'Ik persoonlijk denk dat het ligt aan de hoogte van de verkeersboetes sinds januari 2013', stelt zijn Noordwijkse collega Jan Marijt.

'Daling slecht voor veiligheid'

Het gaat om overtredingen als rijden door rood licht, met de telefoon aan het oor of met te veel drank op. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is bang dat de daling slecht is voor de veiligheid op de weg.