Rijswijkse Haagweg maandag opnieuw dicht wegens werkzaamheden

RIJSWIJK - De Haagweg in Rijswijk gaat maandag opnieuw dicht voor onderhoud. Het gaat om de volgende fase van de rioolrenovatie onder het wegdek. De hoofdrijbaan wordt richting de Hoornbrug afgesloten tot eind februari.
Het werk vindt plaats in fases. Als eerst wordt gewerkt aan het stuk tussen de Herenstraat en de Lindelaan. Auto's worden met borden omgeleid. Fietsers en bewoners van de Haagweg kunnen van de parallelweg gebruik blijven maken. Ook bussen en trams kunnen hun gebruikelijke route blijven rijden.
In november vonden de eerste werkzaamheden plaats op de Haagweg tussen de Geestbrugweg en de Broekslootkade, maar die moesten worden afgebroken vanwege een beschadigde binnenbuis van het riool. Deze werkzaamheden worden in maart afgerond.
'Klaar vóór nucleaire top'
De Rijswijkse wethouder Dick Jense liet eerder op Radio West weten dat het onderhoud binnen de planning af is. De weg is volgens hem weer open  als op 24 maart 2014 de nucleaire top in Den Haag is. Voor deze top komen 58 wereldleiders naar Den Haag, waaronder de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.