Zuid-Hollanders massaal aan de wandel op het strand

DEN HAAG - Wandelende stelletjes, rennende honden en windsurfers in de zee. Dat was zondag voornamelijk het beeld op de stranden langs de Zuid-Hollandse kust.
Het aangename weer was voor veel mensen reden om eropuit te trekken. Met een heerlijk zonnetje en een stevig briesje waren de stranden populair op de eerste zondag van het nieuwe jaar. 'Even op Scheveningen geweest. Effies lekker over de boulevard en een bakkie gedaan', twittert iemand.
Een andere strandganger gebruikte het zachte weer om zijn familie te fotograferen in de Scheveningse duinen. 'Een weekendje Scheveningen met als afsluiting een fotoshoot als aandenken’, schrijft hij. ‘Wel topweer voor mooie kiekjes', vindt iemand anders.

'Lente in Noordwijk'

Noordwijk deed het zondag ook goed. Ondanks het 'frisse windje' genoten veel strandgangers van de zon en de zee. 'Druk in Noordwijk. Prima dag ook wel om stukje over het strand te lopen', zegt één van hen. Een ander spreekt al over 'lente' op het Noordwijkse strand.
Andere fanatiekelingen vonden wandelen niet sportief genoeg. 'Rondje hardlopen in de duinen van Katwijk. Heerlijk zonnetje, lekkere afstand en ook nog eens pijnvrij, na maanden', aldus iemand uit Rijnsburg.