Instellingen

VIDEO: Zeer grote brand verwoest brandweerkazerne Kaageiland

KAAG EN BRAASSEM - De brandweerkazerne aan de Julianalaan op het Kaageiland is in de nacht van zondag op maandag volledig verwoest door een zeer grote brand.

Niemand raakte gewond. Wel hebben vier medewerkers van de brandweer rook ingeademd toen ze materieel in veiligheid wilden brengen. Aanvankelijk werd gevreesd voor gasflessen in een depot naast de kazerne, maar die konden snel in veiligheid worden gebracht. Ook werd voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen loods van botenbouwer Royal van Lent, waar luxe jachten worden gebouwd.

Twee woningen ontruimd

Blusvoertuigen moesten om Kaageiland te bereiken met de veerpont oversteken. Op het moment dat de brand in Kaag uitbrak, was er volgens de brandweer niemand in het pand aanwezig. Twee woningen werden ontruimd, de bewoners zijn op de wal opgevangen. 

Geen fijn begin

De brand werd ontdekt door medewerkers van de pont die naar Kaageiland voer. Aanvankelijk werd gedacht dat het naastgelegen Royal van Lent in de brand stond. Later bleek dat het om de brandweerkazerne van Kaageiland ging. In de brandweerkazerne stond één wagen, die nu verloren is gegaan bij de brand. Ingrid Gort van de brandweer Hollands-Midden laat weten dat de resten van de brand een troosteloze aanblik zijn. 'Het is helemaal niet fijn om het jaar zo te beginnen', zegt zij. 

De brandweer roept publiek en pers op om niet naar het eiland te komen, maar op de vaste wal te blijven. De pont kan op die manier voor hulpverlening worden gebruikt.