Instellingen

Armin van Buuren wordt gezicht in strijd tegen alcoholmisbruik

Armin van Buuren
Armin van Buuren

LEIDEN - Top-dj Armin van Buuren uit Leiden wordt het gezicht van een grote campagne tegen alcoholmisbruik, meldt de Telegraaf. De vijf keer tot beste dj ter wereld verkozen Van Buuren heeft een speciaal nummer gecomponeerd om zijn boodschap kracht bij te zetten, het nummer heet ‘Save My Night’.

Van Buuren zou zich tijdens optredens ergeren aan overmatig alcoholmisbruik. ‘Ik ben niet tegen het drinken van een biertje. Maar als je weet wat ik allemaal zie als ik optreed, dan wordt je daar niet vrolijk van’, aldus de Leidse dj in de Telegraaf. De campagne is een initiatief van bierbrouwer Heineken uit Zoeterwoude.

Vanaf 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens voor de verkoop en het in bezit hebben van alcohol verhoogd naar 18 jaar. Om deze leeftijdsgrens is veel te doen. Zo stellen de gemeentes Katwijk en Westland dat ze voorlopig nog niet gaan handhaven.

Ook jongeren zelf zien nog niet veel in de nieuwe leeftijdsgrens. Veel jongeren van 16 en 17 jaar lieten aan Omroep West weten: 'We gaan gewoon voordrinken of laten ouderen alcohol voor ons kopen.'