Instellingen

Nu al voorjaar in Vlietland Leidschendam

vlietland

LEIDSCHENDAM - De temperatuur is uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar en dus wordt er massaal genoten en gerecreëerd in de regio. In Vlietland bij Leidschendam is het druk. Zondag werd het al zeker 9 graden en maandag loopt de temperatuur verder op.

‘Ik vind het heerlijk om met paard en wagen een stuk te rijden, en dat doe ik het liefst in mijn eentje want dan hoef ik met niemand rekening te houden', zegt een vrouw die met haar paard op het ruiterpad rijdt. 'Ik weet trouwens niet wat ze gedaan hebben maar ik vind het ruiterpad er niet op vooruit gegaan. Het is heel mul geworden, mijn paard moet nu heel hard werken om vooruit te komen’, gaat ze verder. Terwijl er een schraal 'winterlentezonnetje' schijnt, staan de Schotse hooglanders tevreden te grazen in het gebied langs de A4. 

Bij de vogelobservatieplek Scharrevaart is het druk. Het gerucht gaat dat er een Amerikaanse smient is gesignaleerd. Een aantal vogelaars verlaat teleurgesteld de observatiehut, maar een enkeling heeft geluk en heeft de gevederde Amerikaanse bezoeker op de gevoelige plaat vastgelegd.

'Het is wel apart om te zien dat  de vogels, zo midden in de winter, baltsgedrag vertonen. Dat doen ze normaal gesproken pas in de lente', zegt een vogelaar met een camera waarop een enorme telelens zit gemonteerd. Trots laat hij zijn prachtige foto van de Amerikaanse smient zien.