Instellingen

Sportieve scholen opgelet, inschrijven Koningsspelen geopend!

Koningsspelen 2013
Koningsspelen 2013

DEN HAAG - Voor de tweede keer kunnen basisschoolleerlingen meedoen aan de Koningsspelen. De inschrijving hiervoor is maandag door oud-tennisser en Hagenaar Richard Krajicek geopend.

Vorig jaar deed 80 procent van alle basisscholen in Nederland mee aan de sportieve dag. Reden voor de organisatie en het Koninklijk Huis om ermee door te gaan. Het evenement heeft plaats op vrijdag 25 april, de laatste schooldag voor de meivakantie.

Vorig jaar zijn de Koningsspelen voor het eerst gehouden. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In totaal deden op 26 april ruim 1,3 miljoen kinderen op 6.500 scholen in het basisonderwijs mee. De scholen mochten zelf bepalen hoe ze de sportdag invulden.

Recordpoging

De tweede editie omvat een extra activiteit. De organisatie - de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation - wil een recordpoging doen met massale samenzang en dans.

Het is de bedoeling dat alle deelnemende kinderen de dag beginnen met hetzelfde lied en hetzelfde bijbehorende dansje. Dat gebeurt in samenwerking met het tv-programma Kinderen voor Kinderen. Het lied en de dans zijn van producer Tjeerd Oosterhuis en choreografe Lucia Marthas.