ADO Slijterij wijzigt naam onder druk ADO Den Haag

DEN HAAG - Slijterij ADO op de Goeverneurlaan in Den Haag heeft onder druk van ADO Den Haag de naam veranderd. De slijterij heet nu ADA en ook de groengele gevel is overgeschilderd. De gedwongen veranderingen zijn een teleurstelling voor eigenaar Serdas Yiri.
De in oktober vorig jaar geopende slijterij droeg zowel de naam als de kleuren van de Haagse voetbalclub, en daar was ADO Den Haag niet gelukkig mee. Yiri betreurt de naamsverandering en vertelt dat het absoluut niet zijn bedoeling was om de club in diskrediet te brengen. Volgens woordvoerster Nathalie Nuiten kon ADO Den Haag niet anders dan de naam aanvechten.
'Na de opening van de ADO-slijterij hebben wij bij ons merkbureau gecheckt of dit zo maar mocht. De naam mag volgens het bureau niet zomaar gebruikt worden; zeker niet als iemand de goede naam van de club wil gebruiken om wellicht de verkoopcijfers te verhogen', aldus Nuiten.

Klachten vanuit de Kidsclub

Nuiten zegt ook dat ADO om een andere reden niet geassocieerd wil worden met de drankenhandel. 'We kregen zelfs reacties van ouders van onze Kidsclubleden die het heel erg vonden dat wij, als voetbalclub, alcohol zouden gedogen.'
Inmiddels heeft de slijter de naam dus veranderd in ADA. Yiri vertelt dat 'ada' eiland betekent in het Turks.