Fans reageren geëmotioneerd op sloop Zuiderpark Stadion

DEN HAAG - Fans van ADO Den Haag reageren geëmotioneerd op het definitieve einde van het Zuiderpark Stadion. Ze hebben vele herinneringen aan het stadion dat vanaf vandaag gesloopt wordt.
De sloophamer doet zijn werk in het Zuiderpark. Het oude ADO stadion gaat tegen de vlakte. Een handje vol fans komt kijken en zien hoe verschillende machines de eerste sloophandelingen verrichten. ‘Ik heb bijna alle thuiswedstrijden van ADO bijgewoond in dit stadion. Ik kwam hier met mijn vader’, zegt Peter Cramer. Hij is al 50 jaar trouw supporter van de Haagse voetbalclub.

Remco Miltenburg nam ook een kijkje. Onder de vaste groep fans is hij ook wel bekend als Remco Hagenees. ‘Ik weet nog dat we hier wonnen van Barcelona. Ik meen dat Maurice Steijn uit een vrije trap scoorde.’ Toch is deze supporter ook reëel en ziet in dat het overgebleven stukje Zuiderpark Stadion niet veel waarde meer heeft. ‘Het is ook wel goed dat het gesloopt wordt. Het ziet er eigenlijk niet meer uit’.

De komende dagen gaan de werkzaamheden door. Vandaag is voornamelijk gewerkt aan het verwijderen van asbest. Als dat gebeurd is, gaat de laatst overgebleven tribune tegen de vlakte. Dan zal het Zuiderpark Stadion definitief tot het verleden behoren.