Blessure Shorttracker Van der Wart valt mee

Freek van der Wart (VI Images)
Freek van der Wart (VI Images)
ZOETERMEER - De schouderblessure die shorttracker Freek van der Wart zondag opliep bij een val tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Amsterdam blijkt mee te vallen. De Zoetermeerder is een belangrijke schakel in de aflossingsploeg die medaillekansen heeft in Sotsji.
Van der Wart kwam nadat hij de 500 meter had gewonnen en de finish was gepasseerd ten val. Hierbij schoot zijn linkerarm uit de kom.
'Opgelucht dat op de röntgenfoto's geen schade is te zien. Dus wel schaatsen, maar risico's vermijden. Op naar EK en Sotsji!', twitterde Van der Wart, die zijn schouder tijdens trainingen voor de aflossing, waarbij het duwen ook van belang is, nog wel even zal moeten ontzien.

Morgen weer op het ijs

Een geluk bij een ongeluk, noemde bondscoach Jeroen Otter het resultaat van het röntgenonderzoek. ´Freek zal nog wat beperkt zijn en voorzichtig moeten doen, maar ik denk dat hij morgen weer op het ijs staat.´
Acht medailles
Zondag hebben Van der Wart en de ook uit Zoetermeer afkomstige Yara van Kerkhof bij elkaar acht medailles binnengehaald. Van der Wart won goud op de 500 meter en pakte brons op de 1500 meter in het overallklassement. Van Kerkhof werd tweede op de 500, 1000, 1500, 3000 meter en het algemeen klassement.