Instellingen

Jaarwisseling kost Zuidplas handenvol geld

Vuurwerk in hand
Vuurwerk in hand

ZUIDPLAS - De jaarwisseling heeft de gemeente Zuidplas handenvol geld gekost door vernielingen. De gemeente heeft zeker 40.000 euro schade geleden.

Zuidplas dacht de vernielers te slim af te zijn door afvalbakken af te dichten, maar kon niet voorkomen dat er alsnog bakken sneuvelden. Vandalen hadden zwaar vuurwerk tegen de beugel gelegd waar de afvalbakken aan vastzitten. Daardoor zijn er veertig kapot gegaan.

Opvallend is dat door zwaar vuurwerk tientallen putdeksels in Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen zijn opgeblazen. Verder zijn er 22 speelhuisjes in de gemeente Zuidplas opgeblazen. Twee verdachten zijn opgepakt. Zij moeten opdraaien voor de schade van 1500 euro.

Bureau Halt

De politie heeft elf vandalen in Zuidplas doorgestuurd naar bureau Halt voor een alternatieve straf. Zij hadden zich schuldig gemaakt aan vuurwerkoverlast.

De gemeente Zuidplas betreurt het dat het schadebedrag met 40.000 euro dit jaar hoger uitvalt dan een jaar geleden. Hoe hoog het schadebedrag toen was, kon een woordvoerder van de gemeente niet zeggen.