Instellingen

‘Reusachtig attractiepark in Zoetermeer komt er’

ZOETERMEER - De bouw van het grootste indoor attractie- en gamepark van Europa in Zoetermeer, Adventureworld, gaat zeer waarschijnlijk toch door.

Dat zei burgemeester Charlie Aptroot maandagavond in zijn nieuwjaarstoespraak. Het park moet aan de oostkant van Zoetermeer komen, in het Bleizo-gebied. Er wordt al jarenlang gesproken over de komst van de reusachtige attractie, maar tot dusver werden de plannen nog niet in actie omgezet.

Volgens Aptroot is het nu ‘zo goed als zeker’ dat het nu wel wordt gerealiseerd. Het idee is dat mensen er bijvoorbeeld kunnen beleven hoe het is om in een straaljager te vliegen of een Formule 1-auto te rijden. Ook komt er het allernieuwste op het gebied van computerspellen.

Zoetermeer heeft grote ambities

Aptroot stelde in zijn toespraak dat Zoetermeer nog veel meer grote ambities heeft. Zo heeft hij er vertrouwen in dat de bouw van twee grote schaatsbanen, een hypermodern sport- en medisch complex en hotel ook doorgaan. ‘Almere denkt dat zij een groot schaatscomplex krijgen, wij laten ze nog even in de waan,’ zei hij. De burgemeester prees ook de initiatiefnemers voor de baan in Zoetermeer. ‘Een schitterend initiatief van drie topondernemingen: Siemens, Dura Vermeer en Royal Haskoning. Zoetermeer wordt steeds meer de leisure en sportstad van West-Nederland.’

Hij zei ook dat dat zijn gemeente meer wil doen om het potentieel van innovatieve bedrijven als Fluxility, Ortec en Toshiba – die groeien ondanks de crisis – beter wil benutten. Het bedrijventerrein Brinkhage kan zelfs worden omgevormd tot Dutch Innovation Park, denkt de burgemeester. Het gaat daarbij om het gebied waar ook de campus van Siemens is gevestigd.

Inwoners moeten trotser zijn

Aptroot riep de bewoners van Zoetermeer op trotser te zijn op hun stad. ‘Ik merk dat wij vaak nog niet doorhebben of durven vertellen waar wij goed in zijn. Dat wij te weinig buiten Zoetermeer vertellen wat een geweldige stad dit is. Ik vertel het overal en vraag u: doe dat ook.’

De jaarwisseling is volgens de burgemeester rustiger verlopen dan het vorige jaar. Wel waren er een paar incidenten, zoals de vernieling van ramen van zes woningen aan het Magnoliapark. ‘Ik hoop dat de daders kunnen worden opgespoord, aangehouden en flink bestraft,’ aldus Aptroot.

Mensen die zich misdragen worden aangepakt

De burgemeester: ‘Het past in onze lijn om zoveel mogelijk ruimte te geven aan inwoners om zich vrij te kunnen gedragen in de stad en menig feestje te kunnen vieren. Maar wie zich misdraagt, moet hard worden aangepakt en notoire overlastgevers hebben te maken met zero tolerance. Deze aanpak werkt. Dat blijkt tijdens de jaarwisseling en in de ontwikkeling in de wijken.’