Instellingen

Over enkele dagen heeft Kaageiland weer een brandweerauto

KAAGEILAND - De brandweer Hollands Midden verwacht enkele dagen nodig te hebben voor een nieuwe brandweerauto op Kaageiland. Dat laat een woordvoerder weten aan Omroep West. Naast de nieuwe blusauto zijn er ook nieuwe uitrustingen nodig en een vervangende ruimte voor de afgebrande kazerne.

De brandweerkazerne aan de Julianalaan op het Kaageiland is in de nacht van zondag op maandag volledig verwoest door een zeer grote brand. Daarbij ging ook het enige blusvoertuig op het eiland in vlammen op. 

De vrijwillige brandweer op het eiland moet beschikken over een eigen blusvoertuig om zo snel mogelijk bij een brand te kunnen zijn. Bij de brand in de eigen kazerne moesten blusvoertuigen van het vaste land met het veerpontje naar Kaageiland komen.

Brandweer Sassenheim staat paraat

Mocht er de komende dagen brand uitbreken dan zullen brandweerauto’s vanuit Sassenheim naar het eiland vertrekken. ‘Ze zijn daar helemaal op voorbereid’, zegt de woordvoerder. Inmiddels is er voor de brandweer op Kaageiland ook een complete nieuwe uitrusting besteld, ‘van de helmen tot en met de handschoenen’, want ook dat is allemaal verloren gegaan.  De nieuwe uitrusting zou snel geleverd kunnen worden.

De komende dagen wordt ook gezocht naar een vervangende ruimte op het eiland voor de afgebrande kazerne. Ook dat zou redelijk snel moeten lukken. Hoeveel de schade is kan de brandweerwoordvoerder niet zeggen.