Bertens, Rus en Krajicek in selectie Fed Cupteam

WATERINGEN - De regio van Omroep West is goed vertegenwoordigd in het FED Cupteam. Captain Paul Haarhuis heeft Kiki Bertens uit Wateringen, Michaëlla Krajicek uit Delft en Arantxa Rus uit Monster opgenomen in zijn team. De vierde tennister is Richel Hogenkamp.
De groep komt volgende maand in Boedapast in actie. ‘Allen hebben eerder deelgenomen aan deze mooie competitie,´aldus Paul Haarhuis,  ´Voor nu zijn dit de speelsters van wie ik denk dat zij het sterkste team vormen. In Australië kijk ik verder hoe iedereen ervoor staat en volg ik de trainingen en wedstrijden. Ik heb er in ieder geval veel zin in’, zei de opvolger van Manon Bollegraf over zijn eerste selectie.

Loting

Op 13 januari wordt de loting voor de vier poules verricht. Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bulgarije, Kroatië, Groot-Brittannië, Hongarije, Israël, Letland, Luxemburg, Portugal, Roemenië, Slovenië, Turkije en Oekraïne zijn de andere deelnemende landen.
In het toernooi strijden acht landen in de zogenaamde wereldgroep I om de titel. Andere landen spelen in wereldgroep II en daaronder zitten drie regionale zones. Nederland speelt de Europees/Afrikaanse Zone.

Regionale zone

Nederland speelde twee keer de finale. In 1968 verloren ze tegen Frankrijk. En ook in 1997 verloor Oranje thuis in de Brabanthallen met 1-4 van Frankrijk. Daarna degradeerde het team twee keer waardoor ze in de regionale groep I belandde. Hierin speelt Nederland onafgebroken sinds 2000.