Haagse Dakarcoureur Senn van Basel wil rijden met gebroken sleutelbeen

DEN HAAG - Het wordt spannend of motorcoureur Humphrey Senn van Basel van start kan en mag voor de derde etappe van de Dakar Rally. Hij heeft aan het eind van de tweede etappe zijn sleutelbeen gebroken. Maar opgeven wil de Hagenaar nog niet.
De debuterende motorrijder uit Den Haag kwam maandag in de slotfase van de tweede etappe hard ten val. 'Het was een pittige dag, maar het ging best goed. Op de snelle paden, maar ook in de duinen. Blijkbaar was ik toch vermoeid, want twintig kilometer voor de finish heb ik een steen gemist. Hoe ik die heb kunnen missen, begrijp ik niet. Het was een steen zo groot als een huis, enorm, niet te missen. Ik klapte er vol op en vloog voorover van mijn motor. Ik voelde meteen dat het mis was´.

Hagenaar wil niet stoppen

Ondanks de zware blessure weet de Hagenaar van geen opgeven.  ´Ik ben heel rustig naar de finish gereden. En ik dacht: als ik dat kan, waarom zou ik dan niet kunnen starten´?

Pijnstillers

De 45-jarige voormalig kickbokser weigerde naar de medische dienst van de organisatie te gaan. ‘Dan weet ik zeker dat ik eruit lig. Ik pak een paar goede pijnstillers en ga proberen te slapen,’ aldus Senn van Basel. ‘Als ik wakker wordt, dan zie ik wel hoe het gaat’.