Instellingen

Voorbeschouwing ADO Den Haag - SC Preußen 06

Trainingskamp-ADO
Trainingskamp-ADO

DEN HAAG - ADO Den Haag oefent dinsdagmiddag in het Spaanse Estepona om 16.00 uur tegen het Duitse SC Preußen 06. De tegenstander van de Hagenaars speelt in eigen land in de ‘Dritte Liga’, het derde niveau van Duitsland.

SC Preußen 06 staat momenteel op de elfde plaats. De bekendste speler uit de selectie is Amaury Bischoff.

De Fransman speelde in het seizoen 2008/2009 een wedstrijd voor Arsenal. Verder stond hij onder contract bij het Portugeese Academica Coimbra. Voor die club speelde hij tien wedstrijden. Ook Marco Pischorn heeft ervaring op het hoogste niveau. Hij speelde in het seizoen 2007/2008 vier wedstrijden voor VFB Stuttgart, dat toen in de Bundesliga speelde.

In de Duitse selectie zit een Nederlander. Middenvelder Rogier Krohne staat onder contract bij de Duitse club. In eigen land speelde hij voor FC Emmen. In het huidige seizoen kwam hij in negentien wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij drie keer.

De ploeg uit de Duitse plaats Münster speelde eerder dit seizoen een oefenwedstrijd tegen FC Twente. Op dinsdag 13 juli 2013 was SC Preußen 06 met 1-0 te sterk voor de ploeg uit Enschede.

Maurice Steijn heeft al laten weten dat hij in de tweede helft met een ander team speelt dan in de eerste helft.