Haagse Anouk kijkcijferkanon van 2013

Anouk op het Eurovisiesongfestival
Anouk op het Eurovisiesongfestival
DEN HAAG - De finale van het Eurovisiesongfestival op 18 mei was afgelopen jaar het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. De finale, waarin de Haagse zangeres Anouk haar ballad Birds zong, trok 4.890.000 kijkers.
Het jaarlijkse liedjesfestijn trok daarmee meer kijkers dan de inhuldiging van koning Willem-Alexander, blijkt uit het jaaroverzicht van de Stichting Kijkonderzoek. De ceremonie in Amsterdam op 30 april hield 4.871.000 mensen aan de buis gekluisterd.
Anouk zorgde er ook voor dat een van de halve finales van het Eurovisiesongfestival op de derde plaats belandde van best bekeken tv-programma's, met 3.769.000 kijkers. Door het optreden van de zangeres in die halve finale mocht Nederland voor het eerst in 9 jaar weer meedoen aan de eindstrijd.

Boer Zoekt Vrouw Internationaal op vierde plaats

Een aflevering van het datingprogramma Boer Zoekt Vrouw Internationaal van 15 december kwam op de vierde plaats, met 3.538.000 kijkers. De meest bekeken sportuitzending is Studio Sport Eredivisie van 1 december (3.429.000, zesde plaats).
De talentenjacht The Voice komt vijf keer voor in de top 25, evenals het journaal van de NOS. De Nederlander zat vorig jaar op een dag iets minder lang voor de tv: gemiddeld 3 uur en 15 minuten. Dat is één minuutje korter dan een jaar eerder.