Instellingen

'Stichting SDS benadeelt bewoners seniorenflats'

NOORDWIJK - Het Noordwijkse CDA-gemeenteraadslid Andries de Boer wordt genoemd in een zaak waarbij bewoners van serviceflats worden benadeeld door de stichting SDS.

Volgens onderzoeksjournalisten van het bureau Follow the Money laat de stichting bewoners van tientallen serviceflats in Nederland teveel voor diensten betalen en koopt zij de flats van de hoogbejaarde eigenaren voor veel te lage prijzen op. Vastgoedinvesteerders als De Boer zouden met de handel in deze goedkoop aangekochte flats miljoenen verdienen.

De onderzoekers melden dinsdag via het dagblad Trouw en de NCRV-televisie dat SDS 90 van de 360 serviceflats in Nederland in beheer heeft. De stichting zou zich presenteren als een non-profitorganisatie die bewoners van seniorencomplexen professioneel wil ondersteunen, bijvoorbeeld met het goedkoop inkopen van energie. In de praktijk blijkt dat SDS de servicekosten juist opschroeft, zeggen de onderzoeksjournalisten. 

SDS ontkent

Inmiddels zouden bewoners van tenminste 9 serviceflats via de rechter proberen van beheerder SDS af te komen. Volgens dagblad Trouw zou dat in vier gevallen gelukt zijn. SDS zelf spreekt in de krant tegen dat flats onder de taxatiewaarde van de hoogbejaarden worden gekocht. Ex-CDA-politicus en voorzitter van de Raad van Bestuur Clemens Bosman zegt niets te weten over bewoners die ontevreden zijn.