Instellingen

Gemeenteraadslid Noordwijk ontkent belangenverstrengeling

LEIDEN - Vastgoedbeheerder en gemeenteraadslid Andries de Boer uit Noordwijk (CDA) herkent zich niet in de berichtgeving over verregaande belangenverstrengeling met de Stichting Dienstverlening Serviceflats, SDS. In het programma Altijd Wat (NCRV) is De Boer dinsdagavond daarvan beschuldigd.

Volgens het dagblad Trouw zou de vastgoedbeheerder ook woningen in de Leidse serviceflat Cronestein hebben opgekocht ver onder de taxatiewaarde. De Boer zegt in een reactie dat dit beeld volledig onjuist is.

De Boer beweert dat hij juist met het opkopen van meer dan de helft van de woningen de serviceflat Cronestein heeft gered. Toen hij de woningen kocht voor gemiddeld 35.000 euro, had de flat te maken met leegstand, achterstallig onderhoud en extreem hoge servicekosten.

Taxatiewaarde

Door het instorten van de woningmarkt en de hoge servicekosten bleven vooral de erfgenamen zitten met onverkoopbare woningen. De Boer lijkt daar handig op ingespeeld te hebben door de woningen te kopen voor een opmerkelijk laag bedrag. Hij zegt zelf dat hij de woningen conform de taxatiewaarde heeft gekocht.

De verkopers hadden volgens De Boer zes weken bedenktijd na het accepteren van het bod. Daarvan zou niemand gebruik hebben gemaakt. Hij zegt dat verkopers beslist niet onder druk zijn gezet. Ook na de verkoop heeft hij nooit een klacht gehoord van de verkopers.

Juridische stappen

De Boer kon en wilde dinsdagavond verder niet inhoudelijk reageren op de uitzending van Altijd Wat, maar hij beraadt zich op een reactie. Hij sluit niet uit dat hij juridische stappen neemt om zijn naam te zuiveren.