Instellingen

West-Safari: Op bezoek bij een eendenliefhebber langs de Stompwijkse Vaart

Lelijke eend

LEIDSCHENDAM - Verslaggevers van de West-Safari gaan iedere dag op zoek naar de beste verhalen voor Radio West, TV West en Omroepwest.nl. Deze week zijn verslaggevers Anita Janssen en Marjolein van den Berg in en rond Stompwijk. Langs de Stompwijkse Vaart ontmoetten zij Kees Stelling, die iedere maandag sleutelt aan één van zijn drie lelijke eenden.

‘Ik ben met deze eend nu een jaar bezig om hem goed werkend te krijgen, dat is me nu gelukt en dat geeft echt een kick. Deze eend is ergens halverwege de jaren zeventig van de productieband gerold en ik geef hem een tweede leven.’ Stelling houdt van het geluid van zijn eend. 'Bijna alles is nog mechanisch. Dit stuur is nog uit de jaren vijftig.'

Het meeste bekijks heeft Stelling met zijn 'tapijteend': een eend waarop hij tapijt heeft geplakt. Deze slaat nu een beetje groen uit waardoor het van veraf net gras lijkt. 'Bij de apk-keuring krijg ik wel een speciale aantekening omdat ze niet goed kunnen zien hoe de eend er werkelijk uitziet ’, vertelt hij lachend.

Verkopen?

Ondanks zijn liefde voor de lelijke eenden overweegt Stelling om één van zijn eenden te verkopen. ‘Ja joh, we hebben in ons gezin inmiddels vier auto’s en dat wordt in deze tijd van crisis toch wel wat te kostbaar.' Daarom heeft hij volgende week een afspraak met iemand die zijn eend wil ruilen voor zonnepanelen. 'Daar voel ik wel wat voor.' 

Heb je ook een leuk onderwerp voor de West-Safari? Laat het weten via westsafari@omroepwest.nl en wie weet komt er een verslaggever bij jou langs.