Onderzoek naar betrouwbaarheid college Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het college van Alphen aan den Rijn laat deze maand door een onderzoeksbureau onderzoeken of de leden van het college integer zijn.
Sinds december heeft Alphen een nieuw bestuur nadat er in november vervroegde verkiezingen zijn gehouden. Deze waren eerder dan in de rest van Nederland omdat Alphen in januari is gefuseerd met Boskoop en Rijnwoude.
Burgemeester en wethouders willen alle schijn van belangenverstrengeling tegengaan en laten onderzoeksbureau Berenschot daarom een integriteitsonderzoek uitvoeren. Volgens een woordvoerder van de gemeente is hier geen directe aanleiding voor. Voor 10.000 euro onderzoekt het bureau of er geen belangenverstrengeling is tussen de verschillende functies van leden.
Niet integer en dan?
Als uit het onderzoek blijkt dat één van de wethouders of de burgemeester niet integer is wordt daar 'iets aan gedaan', laat een woordvoerder weten. Wat dat 'iets' precies is, kan hij niet zeggen. Dat hangt af van de resultaten van het onderzoek. Deze worden binnen enkele weken verwacht en openbaar gemaakt.