Instellingen

37 miljoen koffiepunten ingezameld voor voedselbanken

VOORBURG - De liefdadigheidsorganisatie Lionsclub heeft in een jaar tijd 37 miljoen Douwe Egberts punten ingezameld voor het goede doel. De punten zullen worden geschonken aan verschillende voedselbanken in Nederland.

Zaterdag worden alle punten uit verschillende plaatsen in het land samengebracht in Stompwijk. Daar zullen ze door een vertegenwoordiger van Douwe Egberts 'overhandigd' worden aan de organisatie Voedselbanken Nederland. 

Het initiatief kwam van de Voorburgse Lionsclub. De organisatie begon met het inzamelen van koffiepunten in de regio Haaglanden en al snel werd de actie landelijk overgenomen. De punten kun je doorgaans inruilen voor pakken koffie en andere producten.

Coördinator Huib van Mierlo is verheugd. ‘Met de punten kunnen de voedselbanken in Nederland waarschijnlijk 100.000 pakken koffie weg geven.’ Van Mierlo verwacht dat de teller nog zal oplopen. ‘We wachten nog op veertien eindtellingen. Daarnaast za; Douwe Egberts ook nog een aantal toevoegen aan het eindcijfer, maar hoeveel is nog niet bekend.’

Van Mierlo laat weten dat de landelijke postbus ook na de overhandiging nog steeds open blijft voor donaties.