Instellingen

Rijswijk wil winkeliers tegemoet komen

Haagweg open
Haagweg open

RIJSWIJK - De gemeente Rijswijk gaat onderzoeken of de vrijwel complete afsluiting van de Herenstraat binnenkort kan worden versoepeld. De winkeliers van de belangrijkste winkelstraat van de oude dorpskern hadden gevraagd de afsluiting helemaal ongedaan te maken.

Die wens is echter onmogelijk te realiseren, zegt wethouder Dick Jense (Onafhankelijk Rijswijk, verkeer) tegen Omroep West. Als de weg weer helemaal open gaat, wordt hij door automobilisten gebruikt als alternatief voor de Haagweg. ‘En dan staat hij vol met wachtend verkeer.’

Wel hoopt Jense dat het snel, wellicht als donderdag, mogelijk wordt dat alleen bestemmingsverkeer weer toegang krijgt tot de Herenstraat. Dat bekent dat mensen die er boodschappen willen doen, er in mogen rijden.

Straat dicht vanwege nieuw riool

De Herenstraat is afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de Haagweg. Hier wordt het riool vernieuwd. Om te voorkomen dat de winkelstraat wordt gebruikt als alternatief, mogen alleen mensen die hier wonen er nog gebruik maken. Dat leidde, bleek deze week tijdens de nieuwjaarsreceptie van de winkeliers, tot kritiek.

Wethouder Jense ging woensdag zelf poolshoogte nemen op het kruispunt van de Herenstraat met de Haagweg. Hij zegt begrip te hebben voor het standpunt van de winkeliers. Maar tegelijk benadrukt hij dat het noodzakelijk is dat het riool onder de Haagweg wordt vernieuwd.

Werkzaamheden gaan snel

Volgens Jense zijn die werkzaamheden echter met twee, drie jaar verkort, door een nieuwe manier van werken. Er komt niet een heel nieuw riool, maar in het oude wordt een kous gespoten. Dit levert enorme tijdwinst op, zodat het stuk van de Haagweg tussen de Herenstraat en de Lindelaan al eind januari weer open kan voor verkeer.