Instellingen

ADO-speler Danny Bakker: 'Mijn HAVO diploma is het belangrijkst'

ADO Danny Bakker

DEN HAAG - Vorig jaar moest de inmiddels 18-jarige Danny Bakker nog tentamens doen voor zijn HAVO-examen tijdens het trainingskamp van ADO Den Haag in Estepona. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde van het eerste van ADO Den Haag.

'Ja, er is veel gebeurd in een jaar tijd. Dat ik nu al zoveel wedstrijden heb kunnen spelen had ik echt niet verwacht', vertelt Bakker. De jongeling die in 2013 zijn HAVO-examen met succes aflegde, merkt wel dat er in fysiek en mentaal meer van hem gevraagd wordt. 'Ik merk vooral dat er best wel veel druk op me wordt gelegd, ook van mensen om me heen. Dat is best lastig maar ik doe gewoon mijn eigen ding en probeer zo min mogelijk daarmee bezig te zijn.'

'Ik weet eigenlijk niets meer van mijn eerste doelpunt'

Bakker maakte zijn eerste doelpunt voor de Haagse hoofdmacht in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente. 'Ik rende na de goal ergens naartoe, ik weet het niet eens meer. Mike van Duinen had het ook al tegen me gezegd dat hij niet meer wist wat hij deed bij zijn eerste goal. Dat gold voor mij ook. Ik had lang nagedacht over mijn eerste goal, en hoe ik die zou vieren, maar dat is me niet echt gelukt', vertelt Bakker. 

HAVO-diploma was hoogtepunt

Ondanks zijn sportieve hoogtepunten in het afgelopen kalenderjaar bewaart Bakker de mooiste herinneringen aan het behalen van zijn HAVO-diploma. 'Je zou denken dat ik mijn eerste basisplaats, of mijn eerste doelpunt het hoogtepunt zou vinden, maar ik kijk liever naar mijn onderwijs. Dat papiertje wilde ik echt heel graag hebben dus dat is wel mijn toppunt van het afgelopen jaar.