Nieuwe partij KiesKatwijk: 'we worden genaaid'

KATWIJK - De toenemende onvrede over regionale projecten als woningbouw op Valkenburg en de aanleg van de Rijnlandroute heeft een nieuwe politieke partij opgeleverd.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen hoopt KiesKatwijk voldoende zetels te halen om de cultuur van 'politiek in achterkamertjes' te veranderen. Het landschap op Valkenburg zou open moeten blijven, als een groene long voor de randstad. Jaap Haasnoot begint de nieuwe partij uit frustratie over de geheimzinnigheid van de gemeente over de megaprojecten.
De bewoners krijgen volgens hem pas heel laat te horen wat er voor plannen zijn. Verder zou Katwijk als een 'melkkoe van de regio' tientallen miljoenen euro's bijdragen aan onder meer de Rijnlandroute. 'We zijn gewoon genaaid', zegt Haasnoot.
Geen miljoenen voor projecten

Actiepunten van zijn partij zijn onder meer:
- geen bouw van een zwembad van 18 miljoen,
- het Andreasplein achter de witte kerk niet volbouwen
- stop met het plan voor een cultuurhuis aan de boulevard
Haasnoot hoopt dat collegepartijen CDA en VVD 'afgerekend worden' bij de verkiezingen. KiesKatwijk wil de burger meer invloed geven op de besluiten van het gemeentebestuur. Hij denkt dat veel inwoners toe zijn aan een cultuuromslag en dus ook aan een nieuwe lokale partij. De lijsttrekker wil niet zeggen op hoeveel zetels hij rekent, maar het zouden er genoeg moeten zijn om dingen voor elkaar te krijgen in de gemeenteraad.