Instellingen

Wel Koningsspelen voor meeste scholen in de regio

koningsspelen kinderen basketballen maxima willem-alexander
koningsspelen kinderen basketballen maxima willem-alexander

REGIO - De meeste scholen in de regio kunnen toch wel meedoen met de Koningsspelen op 25 april. Bijna alle onderwijsinstellingen in de provincie zullen 26 april pas hun deuren sluiten voor de vakantie. Op donderdag ontstond er ophef omdat er door de meivakantie ongeveer 750 scholen in Nederland niet zouden kunnen meedoen aan het evenement.

Enkele scholen in Den Haag zullen echter niet mee kunnen doen. Onder andere het Rijnland College en de scholen die onder de Haagse School Vereeniging (HSV)  vallen, hebben vakantie. Volgens Willy Grijze, algemeen directeur van de HSV, is dit besloten omdat ze een groot aantal internationale scholen in hun beheer hebben.

‘Sinds vorig jaar hebben leerlingen geen aaneengesloten meivakantie mee. Ze hebben tussendoor nog een aantal dagen les. Dit is behoorlijk onhandig voor expatgezinnen die in die vakantie een bezoek naar het thuisfront willen plannen. Daarom hebben we besloten ons eigen vakantierooster te maken. ‘

Op welke dagen de meivakantie valt, kan in principe door schoolbesturen zelf worden bepaald. De organisatie achter de spelen deed donderdag in dagblad Trouw een oproep aan gemeenten zelf Koningsspelen te organiseren als scholen op de bewuste dag gesloten zijn.