Instellingen

Jongeren uit regio Westland drinken steviger dan gemiddeld

DELFT - In de regio’s Delft, Westland en Lansingerland wonen nog de altijd de meeste jongeren onder de zeventien jaar die het stevigst alcohol drinken. Dat blijkt uit cijfers van de alcoholpoli van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Door Marcel van den Eng

Sinds 2010 blijft het aantal ziekenhuisopnames van jongeren uit de regio Westland/Oostland die te diep in het glaasje kijken alleen maar stijgen, terwijl het landelijk gemiddelde cijfer daalt. De dronkenlappen komen uit Delft, Midden-Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.
In 2011 werden nog 31 jongeren met een alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis in Delft, een jaar later waren dat er 47. Landelijk waren er 762 slachtoffers in 2011. Een jaar later was er een daling van zeven procent tot 706 opnames van jongeren met een alcoholvergiftiging.

De lokale politieke partij Progressief Westland had de cijfers bij het college van burgemeester en wethouders opgevraagd.

In het voorjaar verschijnen de cijfers over ziekenhuisopnames door alcoholvergiftiging uit de regio Westland/Oostland over vorig jaar. Hoewel de gemeenten in die regio de handen toen inéén hebben geslagen om het aantal ziekenhuisopnames terug te dringen, gelooft het Reinier de Graaf Gasthuis niet dat daarvan al resultaten zijn terug te zien in de nieuwe cijfers.