NVM: ‘Ideale tijd voor starters op woningmarkt’

REGIO - Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars zijn de omstandigheden nu ideaal voor starters om te kijken naar een huis. Na een lange tijd van malaise trekt de verkoop van huizen weer aan. De woningmarkt herstelt. Het vierde kwartaal van 2013 is volgens de makelaarsvereniging het beste kwartaal sinds in 2008 de crisis uitbrak.
‘De prijzen zijn realistischer geworden, de rente is lager. De betaalbaarheid voor consumenten is enorm toegenomen’, zegt Wim Korff de Gidts, voorzitter van de NVM Haaglanden. Met name voor de starters op de woningmarkt is dit een gunstige tijd.  De NVM kwam donderdag met kwartaalcijfers.
‘Je ziet binnen de regio Haaglanden dat verschillende gemeentes begonnen zijn met een starterslening’, zegt Korff de Gidts. ‘We zijn ook heel erg blij dat de gemeente Den Haag ook komend jaar met een marketingplatform heel veel aandacht gaat geven aan die starter.’ Want per 1 maart komt die starterslening van de grond en de wijze waarop dat gebeurt is uniek voor Nederland. Korff de Gidts: ‘Er wordt meer dan zes miljoen beschikbaar gesteld’.