Fraser heeft geen ‘eng mannetje’ gezegd en wil zijn verhaal doen in Zeist

DEN HAAG - Assistent-trainer trainer Henk Fraser van ADO Den Haag kan zich niet vinden in de uitlatingen die scheidsrechter Tom van Sichem na het duel PSV - ADO Den Haag heeft gedaan en wil op 16 januari, als de zaak voorkomt, zijn verhaal doen.
Volgens de arbiter heeft Fraser hem ‘een eng mannetje genoemd.’ ‘Ik denk dat de meeste mensen, die met mij werken, weten dat het waarschijnlijk iets genuanceerder ligt dan dat het nu geschetst wordt’, vertelt Fraser. ‘Ik heb weldegelijk iets gezegd in mijn emotie, maar ik denk dat ik daarover beter naar buiten kan treden tegenover de mensen die daar over gaan’, waarmee Fraser doelt op de tuchtcommssie van de KNVB die half januari het verhaal aanhoort.
De aanklager betaald voetbal heeft twee wedstrijden schorsing geeist tegen Fraser. ‘Als trainer ben ik nog nooit weggestuurd of ergens bij betrokken geweest. Wat dat betreft heb ik, denk ik, de schijn mee. Dat ik als trainer het tegenovergestelde ben als dat er nu gezegd wordt’, is Fraser van mening.

Optreden niet correct

Toch realiseert de assistent van Maurice Steijn dat hij  zijn optreden niet correct was. ‘Ik denk dat wij beide niet goed gehandeld hebben. Ik ga ook niet naar Zeist om te zeggen dat ik correct gehandeld heb, maar ik heb wel een andere mening over het verhaal dat naar buiten gekomen is’, aldus Fraser. ‘Net als liefde moet respect ook van twee kanten komen. Ik denk dat wij met z’n allen verantwoordelijk zijn en ik denk dat het zaak wordt dat wij elkaar meer gaan begrijpen en dat wij dezelfde taal gaan spreken.’
Fraser verwacht niet dat zijn schorsing wordt kwijtgescholden door de tuchtcommisie, maar heeft wel de oplossing in huis. ‘Ik denk dat het belangrijkste is dat wij elkaar straks weer een hand geven. Misschien moet ik mijn excuses aanbieden,  misschien moet Van Sichem dat voor een bepaald gedeelte doen. Dat weet ik niet. Ik denk dat wij allebei onnodig schade hebben opgelopen’, sluit Fraser af.