Instellingen

Overname LangeLand volgende week voor Ondernemingskamer

Langeland Ziekenhuis
Langeland Ziekenhuis

ZOETERMEER - De rechtszaak rond de vastgelopen overname van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer dient op donderdag 16 januari bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam.

De Goudse thuiszorginstelling Fundis wil het noodlijdende ziekenhuis overnemen, maar de ondernemingsraad van Fundis blokkeert de koop. De OR vindt het financiële risico te groot.

Het LangeLand Ziekenhuis zit al langer in financiële problemen. Het ziekenhuis dacht een oplossing in handen te hebben, waarbij de medische staf en Fundis (voorheen Vierstroom) het LangeLand kopen. De medische staf wil er 1,5 miljoen euro in steken voor twintig procent van de aandelen. Fundis wil zes miljoen investeren. Maar de ondernemingsraad vindt het investeringsbedrag te groot en is bang voor ontslagen.

Baanzekerheid

Fundis is er van overtuigd dat overname de beste stap is. Volgens de Raad van Bestuur dreigen er geen financiële problemen en zorgt de overname juist voor een grotere baanzekerheid. Het bestuur wordt hierin gesteund door de cliëntenraad van Fundis,  de cliëntenraad en ondernemingsraad van het ziekenhuis,  Zoetermeerse huisartsen, betrokken banken en de zorgverzekeraars.