Instellingen

VVD Zoetermeer: Bewegwijzering Australiëweg moet beter

Vier gewonden bij ongeluk Australieweg
Vier gewonden bij ongeluk Australieweg

ZOETERMEER - De lokale afdeling van de VVD in Zoetermeer vindt dat de bewegwijzering op de Australiëweg een stuk beter moet. Donderdagmiddag botsten drie auto's op elkaar. Het is niet de eerste keer dat er ongelukken gebeuren op die weg.

'De noodzaak dat de doorgaande wegen in het centrum veiliger worden wordt weer eens bevestigd door die drie op elkaar gebotste auto's', aldus fractievoorzitter Marc Rosier. Bij het ongeluk donderdag konden de betrokkenen ter plekke behandeld worden in de ambulance en hoefde er niemand naar het ziekenhuis.

Volgens de VVD is het probleem vooral dat er veel verschillende rijbanen naast elkaar liggen, en dat bestuurders relatief vaak van baan moeten wisselen om voor te sorteren. Dat maakt de verkeerssituatie nogal onoverzichtelijk. 'Duidelijkere bewegwijzering moet ervoor zorgen dat bestuurders eerder weten voor welke rijbaan ze moeten voorsorteren', laat Rosier weten.

Stoplichten beter zichtbaar

Ook moeten automobilisten eerder worden gewezen op naderende stoplichten. 'Nu zien zij pas laat dat het op rood staat', aldus de lokale liberalen.