Snowboardster Michelle Dekker uit Zoetermeer mag naar Sotsji

snowboarder michelle dekker
snowboarder michelle dekker
ZOETERMEER - Snowboardster Michelle Dekker heeft zich vrijdag in het Oostenrijkse Bad Gastein bij de World Cup parallelslalom geplaatst voor de Olympische Spelen in Sotsji.
Ze haalde voor de tweede keer dit seizoen de top-16 bij een World Cup, en daarmee voldoet ze aan de kwalificatie-eis van sportkoepel NOC*NSF voor de Spelen. Het 17-jarige talent uit Zoetermeer plaatste zich in de ochtenduren als vijfde voor de finaleronde, die vrijdagmiddag in Oostenrijk wordt afgewerkt.
Dekker was vrijdagmorgen dolblij met haar prestatie. 'Voor het seizoen begon heb ik helemaal niet aan de Spelen in Sotsji gedacht. Totaal niet eigenlijk. Nerveus was ik niet echt. Na mijn tweede kwalificatierun kon ik direct zien hoeveel ik op dat moment stond. Toen wist ik het wel.'

Officiële voordracht

De Nederlandse Ski Vereniging moet Dekker nog officieel voordragen voor uitzending naar Sotsji. Het onderdeel slalom staat voor de snowboarders voor het eerst op het programma.
De snowboarders Nicolien Sauerbreij (slalom/reuzenslalom), Hagenaar Dimi de Jong (halfpipe), Dolf van der Wal (halfpipe), Bell Berghuis (cross) en Cheryl Maas (slopestyle) zijn al zeker van olympische deelname.