Vader en zoon aangehouden voor gewelddadige overval drugstransport België

VOORBURG - Een vader en zoon zijn door de politie aangehouden voor een gewelddadige overval op een drugstransport in België, in januari vorig jaar. De vader, een 57-jarige Voorburger, wordt er van verdacht opdracht te hebben gegeven om een vrachtwagen met een lading cocaïne te overvallen.
De 36-jarige zoon is in Den Haag opgepakt. Hij wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de rechterhand van zijn vader. 
Bij de overval in januari 2012 werd een Belgische vrachtwagenchauffeur in de buurt van Genk klemgereden. De overvallers hadden het voorzien op een partij cocaïne. De drugs waren verstopt in twee zeecontainers met artisjokken uit Peru die de chauffeur in de haven van Antwerpen had geladen. Hij bleek overigens niks van de drugs in de containers af te weten. Bij de overval werd geschoten met Kalasjnikovs.

Apaan

De woningen van vader en zoon zijn doorzocht en de politie heeft drie vuurwapens, munitie en sieraden, waaronder zes exclusieve horloges in beslag genomen. In de schuur van de vader vond de politie ook 19 kilo apaan. Dit is de belangrijkste grondstof voor de synthetische drugs amphetamine. Met ingang van dit jaar is het bezit van apaan strafbaar.
Beide verdachten werden dinsdag opgepakt en zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam. Die heeft de twee niet in bewaring gesteld voor de overval en de invoer van drugs, omdat hij niet voldoende bewijs ziet. Wél blijven de mannen in ieder geval twee weken vastzitten, omdat ze in het bezit waren van vuurwapens.