Instellingen

Omstreden Leidse 'belastingadviseur' ontkent fouten

belastingdienst fiscus blauwe enveloppe
belastingdienst fiscus blauwe enveloppe

LEIDEN - De omstreden Leidse 'belastingadviseur' Hans Hendriks laat weten dat er van de aantijgingen dat hij fouten heeft gemaakt bij het invullen van de aangiftes inkomstenbelasting voor klanten niets klopt. In een mail aan Omroep West schrijft hij: 'Ik erger me groen en geel. Het gehele verhaal klopt van geen kant.'

Hij vervolgt zijn mail: 'Als men een beetje verstand van zaken hebt, zie je gelijk dat je nooit zo belasting kan invullen. Ook is er wel erg veel naar het verhaal van de SP geluisterd, zonder mijn verhaal erbij te nemen. Maar goed, ik hoop dat het moddergooien nu eens na al die jaren voorbij is en we weer eens aan politiek gaan doen', aldus Hendriks in de mail.

De Leidenaar overweegt de SP aan te klagen wegens smaad. ‘Ik heb inmiddels contact met een advocaat’, vertelt hij. Ook denkt Hendriks aan een kortgeding, omdat een foto zonder toestemming is gepubliceerd.

‘Honderden Leidenaren gedupeerd’

Hendriks is in opspraak gekomen omdat hij als belastingadviseur honderden Leidenaren gedupeerd zou hebben. Hij voerde onterechte aftrekposten op, op de aangifte inkomstenbelasting. Slachtoffers moesten achteraf vaak duizenden euro's terugbetalen aan de Belastingdienst.

Het oud-raadslid stond op de kieslijst van Leefbaar Leiden en was de ombudsman van die partij, maar inmiddels is hij geschorst. ‘Ik betreur dat Leefbaar Leiden hierdoor in een negatief daglicht wordt geplaatst’, aldus Hans Hendriks.