Haagse Marlies (13) naar volgende ronde in The Voice Kids

DEN HAAG - De populaire zangers Nick en Simon moeten ervoor zorgen dat Marlies Venderbos de winnares van The Voice Kids gaat worden. De 13-jarige Haagse volleybalster heeft vrijdagavond de tweede ronde van de talentenjacht op RTL4 bereikt. Marlies is het nichtje van Manuel Venderbos, presentator bij de EO en Radio West.
De zelfverzekerde Marlies zong het nummer Titanium van David Guetta en Sia. Na 25 seconden drukten Nick en Simon al op de rode knop. 'Ik was vanaf het begin echt gegrepen door je auditie', zei jurylid en coach Nick Schilder na afloop.
'We wilden meteen dat vertrouwen in je laten zien. Je hebt echt een heel mooie stem en je kan heel mooi een verhaal vertellen', aldus de Volendamse zanger. Zijn maatje Simon vult hem aan: 'Ik voelde meteen een band en dacht: dit hoort bij ons thuis.'

Makkelijke keuze

Ook Marco Borsato wilde het Haagse talentje wel in zijn team hebben, maar Marlies Venderbos wist al snel bij wie ze in het team wilde. 'Ik koos voor Nick en Simon, omdat ik ze leuker vind dan Marco. Ze hebben goede humor', aldus de blije zangeres.
Marlies is opgegeven voor The Voice Kids door haar zus. 'Ik kwam op een avond thuis en toen zat ze samen met haar vriend achter de computer. Ze waren de formulieren aan het invullen om mij op te geven.'

The Battles

De 13-jarige Haagse moet zich in de volgende ronde staande houden in 'The Battles'. Ze moet dan tegen andere kinderen uit haar groep strijden om een plek in de finale van The Voice Kids. Familie en vrienden zijn er in ieder geval van overtuigd dat Marlies de nieuwe winnares gaat worden.