Waterpoloërs verslaan Brazilië in oefenwedstrijd

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse waterpoloërs hebben zaterdag Brazilië verslagen in een oefenwedstrijd. De ploeg van bondscoach Robin van Galen uit Reeuwijk zegevierde in Rio de Janeiro met 3-6 (2-0 0-0 1-3 0-3).
In het eerste officiële duel (met volksliederen vooraf en circa 150 toeschouwers) in het zwembad van Botafogo waren de doelpunten duur. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Daarna kwam het Nederlands team langzaam op stoom. Na de 2-1 uit een strafworp van Robin Lindhout benutte Brazilië nog wel een man meer. Maar vervolgens scoorde Oranje vijf keer op rij en stond de uitblinkende keeper Jordy Stil geen enkele tegentreffer meer toe.
Oranje bereidt zich in Brazilië voor op de kwalificatiewedstrijden tegen Rusland voor het EK van later dit jaar Boedapest. Nederland ontvangt de Russen op 16 februari in Utrecht. De uitwedstrijd staat voor 2 maart uitgeschreven.
Coach is tevreden
Nederland speelt tijdens een trainingskamp van 10 dagen in het totaal drie keer tegen Brazilië
Volgens Van Galen haalde zijn ploeg in het zwembad van Botafogo te weinig voordeel uit de vele overtalsituaties. Hij was wel erg tevreden over de defensie van zijn ploeg.