Nieuwe zoektocht naar vermiste hond Tom zonder resultaat

RIJNSBURG - Een nieuwe zoektocht in het duingebied nabij Rijnsburg naar de vermiste labrador Tom heeft zondagochtend nog geen resultaat opgeleverd. 'We blijven hopen en wensen dat iedereen dat met ons doet', aldus baasje Anne van der Plas.
Tom, de hond van de familie Van der Plas uit Rijnsburg, is al ruim twee weken zoek. Hij verdween rond Rijnsburg. Tom is inmiddels een bekende Nederlandse hond. De facebookpagina 'Tom vermist' wordt veel bezocht en is bedoeld om tips over de verdwenen hond te bundelen. De pagina is geliked door al ruim 3000 mensen.
Bij de zoektocht op deze zondagochtend was de hulp groot. 'Heel fijn, alleen zonder resultaat', kijkt Anne van der Plas terug.
De familie Van der Plas kreeg eerder ook hulp van onder meer de gemeente Katwijk die via Twitter opriep om naar Tom uit te kijken. De hond raakte zoek nadat hij het Additioneel Kanaal in Rijnsburg was ingesprongen. Martine van der Plas dook hem nog achterna, maar raakte de hond kwijt. Tom klom op het droge, maar is sindsdien spoorloos.
Volgens zijn baasjes is Tom een energieke hond: 'hij kan makkelijk dertig kilometer per dag afleggen en is de dag van de verdwijning waarschijnlijk in paniek weggerend omdat hij mijn vrouw niet meer zag', zegt Frits van der Plas. Tom is een zwarte labrador, met een grijs sikje en hij droeg bij de verdwijning een rood tuigje.
Heb je de hond gezien? Dan kun je bellen naar: 06-24100061.