Hagenaar John van Zweden verovert Twitter en verloot twee vrijkaarten Swansea onder ruim 9500 volgers

Still John van Zweden
Still John van Zweden
DEN HAAG - Hagenaar John van Zweden behoort inmiddels tot de populairste regiogenoten op Twitter. De 'behangkoning', die een deel van de voetbalclub Swansea City bezit, is nu over de grens van 9500 volgers heen.
Van Zweden is zo blij met die mijlpaal dat hij daarom heeft beloofd maandag twee kaarten voor een wedstrijd van Swansea te verloten onder zijn volgers en de mensen die zijn berichten retweeten. Omdat het er zo veel zijn is de kans op winst niet enorm, maar nog altijd groter dan de kans op het behalen van de hoofdprijs in de Staatsloterij.
De Hagenaar kwam onlangs nog in het nieuws, omdat hij een geldbedrag van 500 euro uitloofde aan degene die de gouden tip zou geven die leidde naar de dader die een stuk vuurwerk in het achterwerk van een kat had gestopt. Die geste heeft nog niet tot het gewenste effect geleid.
Eind oktober verscheen de biografie over John van Zweden. Het eerste exemplaar van 'De behangkoning in de Premier League' werd overhandigd aan ADO-icoon Lex Schoenmaker. Het boek is geschreven door Noordwijker Dennis Mulkens en beschrijft het bewogen leven van Van Zweden, die naast ADO-supporter ook een succesvol zakenman is. Zo heeft hij een eigen, enorme behangwinkel aan de Oude Haagweg in Den Haag en is hij dus mede-eigenaar van voetbalclub Swansea City.
Op Twitter houdt Van Zweden zijn volgers allereerst op de hoogte van zijn belevenissen bij Swansea. Maar de Hagenaar neemt de vrijheid ook over Haagse- en wereldse zaken een mening te ventileren. Nu dus al bijna tienduizend volgers vinden het interessant dat geregeld te vernemen. Van Zweden speelt daarmee inmiddels een rol van betekenis in de meningsvorming.
Als extraatje voor zijn volgers heeft John van Zweden (op Twitter @johnvanzweden) inmiddels beloofd 'als ik vanavond thuiskom vanuit Manchester en ik heb 10.000 volgers doe ik er nog een Swansea ticket bij voor Arsenal of West Ham. #succes'.