Tim Coronel op tweede plaats na eerste week Dakar Rally

Tim Coronel - Dakar Rally 2014
Tim Coronel - Dakar Rally 2014
ZWAMMERDAM/DEN HAAG - Na de eerste week van de Dakar Rally staat Tim Coronel uit Zwammerdam op de tweede plaats in het algemeen klassement. Hagenaar Humphrey Senn van Basel, de tweede regionale troef in Zuid-Amerika, is uitgevallen met een zware blessure.
Tim Coronel begon sterk aan zijn zevende Dakar Rally. De 42-jarige inwoner van Zwammerdam verloor in de eerste etappes weinig tijd. Maar donderdag ging het mis en kwam 'De snelste man van Nederland' vijf uur later dan de winnaar binnen. Coronel kwam vast te zitten met zijn buggy. Toen een vrachtwagen hem eruit probeerde te trekken, brak het sleepoog af. 'Ik moest doen op eigen kracht de buggy los krijgen en dat lukte gelukkig.'
Eerder in de week had de tweevoudig Dakar-winnaar al een half uur onnodig verloren omdat hij bij het eerste deel van de derde etappe de handrem er per ongeluk op had laten staan. 'Bij het wegrijden heb ik hem er net niet goed genoeg afgehaald. Hierdoor werden de achterremmen gloeiend heet en uiteindelijk zorgde dat ervoor dat de band klapte. Het was echt een enorme knal. Ik dacht nog bij mezelf, das niet handig Coronel!'
In het individuele klassement staat Coronel op de tweede plaats. Hij heeft zes uur achterstand op koploper Eric Bernard uit Frankrijk. De Dakar Rally wordt dit jaar in Argentinië en Peru verreden. De finish is volgende week zondag.

Haagse uitvaller

Humphrey Senn van Basel debuteerde afgelopen zondag in Le Dakar. De motorrijder moest woensdag opgeven met een zware schouder- en beenblessure. 'Ik reed door een geultje en strekte mijn been uit om bij te sturen. Ik bleef haken in het zand en verdraaide mijn been', blikt Van Basel terug. Per helikopter werd de Hagenaar van het parcours gehaald.