Arrestatieteam schakelt verdachte uit die dreigde met handgranaat

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een arrestatieteam heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Alphen aan den Rijn een verdachte overmeesterd die had gedreigd dat hij een vuurwapen en een handgranaat bij zich had. Dat blijkt uit informatie die de politie heeft vrijgegeven.
De verdachte is een 26-jarige man met nog onbekende woon- of verblijfplaats.  Bij de steekpartij aan de Wagemaker in Alphen aan den Rijn die hieraan voorafging vielen twee gewonden. Een van de slachtoffers, een 27-jarige man, is de bewoner van het huis waar het incident plaatsvond.
Het tweede slachtoffer is een 21-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. De vrouw kwam net het portiek van de woning uitlopen toen de politie aankwam. Het mannelijke slachtoffer was toen nog in de woning aanwezig. Omdat de verdachte schreeuwde dat hij een vuurwapen en handgranaat bij zich had, werd een arrestatieteam ingeschakeld. Omliggende woningen werden vanwege de dreiging ontruimd.

Slachtoffer ontsnapt

Na enige tijd kon het 27-jarige slachtoffer de woning ontvluchten. De verdachte werd door de politie aan de praat gehouden. Rond 1.30 uur kon het arrestatieteam de man overmeesteren. In de woning werd geen vuurwapen of granaat gevonden. De twee slachtoffers zijn ter plaatse behandeld aan hun verwondingen.