Instellingen

Vluchtende dieven crashen tegen lantaarnpaal in Zevenhuizen

Politielogo
Politielogo

ZEVENHUIZEN - Drie vluchtende autokrakers zijn in de nacht van zondag op maandag met hun auto in Zevenhuizen op een lantaarnpaal geklapt. De mannen probeerden aan de politie te ontkomen na een inbraak in een wagen in Den Haag Bezuidenhout.

Rond 1.45 uur zag een getuige dat er werd ingebroken in een auto in de buurt van de Haagse Theresiastraat. De criminelen stapten daarna in hun eigen wagen en reden weg. Aan de hand van het kenteken werd de auto met de verdachten op de A12 gezien.

Bij het zien van de agenten sloegen de autokrakers via de afrit Zevenhuizen op de vlucht. Met de politie op de hielen verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste op een lantaarnpaal. Al rennend probeerden de drie inzittenden een arrestatie te voorkomen.

Arrestaties

Twee 18-jarige mannen uit Utrecht konden direct worden aangehouden. De derde verdachte, een man van 23 uit Utrecht, vluchtte een weiland in. Met behulp van een bijtende politiehond kon hij alsnog worden opgepakt.

In de Theresiastraat in Den Haag Bezuidenhout werd door de politie een opengebroken auto gevonden. Ook werden meerdere navigatiesystemen aangetroffen in de buurt van Zevenhuizen. De politie denkt dat de verdachten de apparaten uit hun auto hebben gegooid.