Jongens van 12 en 14 opgepakt voor inbraak in Wassenaar

Arrestatie verdachte- archieffoto
Arrestatie verdachte- archieffoto
WASSENAAR - In Wassenaar zijn vrijdag twee jongens van 12 en 14 jaar opgepakt omdat ze zouden hebben ingebroken in een villa aan de Wittenburgerweg. Ook werd een 48-jarige man uit Ede opgepakt die bij de inbraak betrokken zou zijn.
Een getuige tipte de politie dat er iets verdachts aan de gang was bij een huis aan de Wittenburgerweg. Daarbij zouden twee jongens en een oudere man in een auto met buitenlands kenteken betrokken zijn.
Agenten die erop afgingen zagen ter hoogte van de Bloemcampschool twee jongens lopen. Het duo zette het bij het zien van de agenten direct op een rennen.

Geen vaste woon- of verblijfplaats

De kinderen werden na een korte achtervolging opgepakt op landgoed Witteburg. Waar de jongens vandaan komen is niet bekend. De politie vermoedt dat zij geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Zelf zeggen de jongens dat ze uit Luik en Straatsburg komen. Ze worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Andere agenten hielden de derde verdachte, de bestuurder van de auto aan. Deze 48-jarige man is vermoedelijk afkomstig uit Ede. Er werd ook een handschoen gevonden gevuld met sieraden, die de jongens op hun vlucht zouden hebben weggegooid. Deze zijn waarschijnlijk afkomstig uit het huis aan de Wittenburgerweg.