Instellingen

Pittige loting voor Nederlandse Fed Cup-team

TEAN International - Arantxa Rus
TEAN International - Arantxa Rus

DEN HAAG - De Nederlandse tennissters hebben pittig geloot voor het duel in groep I van de Europese/Afrikaanse zone begin februari in Boedapest. Het team van de nieuwe captain Paul Haarhuis moet het in groep A opnemen tegen België, Kroatië en Luxemburg.

Haarhuis heeft Kiki Bertens uit Wateringen, Michaëlla Krajicek uit Delft en Arantxa Rus uit Monster opgenomen in zijn team. De vierde tennister is Richel Hogenkamp.

'België is een zware tegenstander met onder andere Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer', zei Haarhuis. 'Kroatië zullen we ook niet moeten onderschatten en op papier is Luxemburg een minder sterke tegenstander in de poule. Ik zie het echter tegelijkertijd als een zeer uitdagende loting en we zullen als team ons beste tennis moeten laten'.

Regionale zone

Nederland speelde twee keer de finale van de Fed Cup. Beide keren, in 1968 en 1997, werd die verloren van van Frankrijk. Na 1997 degradeerde het team twee keer waardoor het in de regionale groep I belandde. Hierin speelt Nederland onafgebroken sinds 2000.