Instellingen

VVD Zoetermeer wil live meekijken met politiebeelden

ZOETERMEER - De VVD in Zoetermeer wil dat er meer gebruik gemaakt wordt van nieuwe technologie waarbij de politie direct mee kan kijken tijdens een overval. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld over cameratoezicht in de stad. De gewelddadige overval op een medewerker van de Jumbo supermarkt in winkelcentrum Buytenwegh is daarvoor de aanleiding.

Volgens de fractie moet er meer gebruik gemaakt worden van ‘slim cameratoezicht’ in de stad, waaronder een Live View-systeem. De politie kan dan direct meekijken tijdens een overval op een winkel of horecagelegenheid.

Een 52-jarige medewerker van supermarkt Jumbo aan de Zoetermeerse Paul Scholtenrode werd zaterdagavond in zijn been geschoten, omdat hij zijn koffer niet wilde afgeven. Twee donkere mannen sloegen daarna op een scooter op de vlucht.

'Alle camera's aansluiten'

'Wij hebben het college gevraagd of de camera’s in Buytenwegh aangesloten zijn op dit nieuwe systeem van de politie', zegt fractievoorzitter Marc Rosier. 'Verder hebben we gevraagd of het niet goed is als camera’s in alle winkelcentra in Zoetermeer op dit systeem worden aangesloten.'

De Zoetermeerse VVD wil dat het college van burgemeester en wethouders ondernemers actief gaat wijzen op het nieuwe camerasysteem. Rosier: 'Wij zijn van mening dat het gebruik van nieuwe technologieën gestimuleerd moet worden als dat onze stad veiliger maakt.'