Supporter (53) geeft voetballer klap in gezicht tijdens voetbalwedstrijd

Vuist
Vuist
DEN HAAG - Een boze supporter uit Naaldwijk heeft zondag een speler in zijn gezicht geslagen tijdens de voetbalwedstrijd tussen Haagse Hout en Toofan. De 53-jarige man sloeg toe, toen de spelers in de rust het veld verlieten. Het slachtoffer, een 46-jarige man, heeft aangifte gedaan.
Aan het incident ging volgens een getuige van de Haagse voetbalvereniging Haagse Hout een vechtpartij tussen de supporters van beide clubs vooraf. Daarbij werd over en weer gescholden, geduwd, getrokken en een tik uitgedeeld.
Volgens de getuige, die ook is gehoord door de politie, was het een vrij harde wedstrijd tussen de voetbalverenigingen. Daarbij werd langs de kant van de wedstrijd veel commentaar geleverd.
Gebroken neus
Dat escaleerde, aldus de getuige, toen een supporter van het Haagse Toofan begon met het uitdelen van een schop. Daarna lagen meerdere supporters met elkaar in de clinch en daarbij zou het slachtoffer een gebroken neus hebben opgelopen.
De politie was snel op het voetbalveld om beide partijen uit elkaar te halen. De 53-jarige verdachte van voetbalvereniging Haagse Hout werd op het sportterrein aan de Vlamenburg aangehouden. De wedstrijd is na rust niet meer voortgezet, omdat de spelers van Toofan niet meer het veld op wilden gaan.