Piepjonge inbrekers in maart voor de rechter

Paleis van Justitie
Paleis van Justitie
DEN HAAG - De twee jongens van 12 en 14 die vrijdag in Wassenaar zijn opgepakt, moeten op 21 maart voor de rechter komen. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De jongens zouden hebben ingebroken in een villa aan de Wittenburgerweg.
De verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hoewel de jongens pas in maart voor hoeven te komen besloot de rechter-commissaris wel dat ze nu in ieder geval nog twee weken in voorarrest blijven. Waar de jongens vandaan komen is niet bekend. Zelf zeggen ze dat ze uit Luik en Straatsburg komen, aldus het OM.

Handschoen met sieraden

De jongens zetten het vrijdag op een rennen toen de politie op een tip afkwam. Nadat ze waren opgepakt vonden omstanders een handschoen die was volgestopt met sieraden. De handschoen is waarschijnlijk door de jongens weggegooid.
Ook een 48-jarige man die werd aangehouden blijft nog in de cel. Hij is de bestuurder van een auto die mogelijk bij de inbraak betrokken was. De wagen had een buitenlandse kenteken. Wanneer de man voor de rechter komt, is nog niet bekend.